St. Nicolaas

Terugblik Sinterklaasfeest

 

Beste kinderen, ouders, oma's, opa 's, inwoners van Sanderbout, wijkbewoners Mijn Zuid en omstreken,

 

Sinterklaas en zijn Pieten zijn vertrokken naar Spanje om, nadat ze alles hebben opgeruimd, te gaan genieten van een wel verdiende vakantie. We wensen toch nog even kort terug te kijken naar afgelopen periode. In de voorbereiding naar de intocht toe werd er gekeken naar de lokatie van de intocht.

 

Het beheerdersechtpaar, Cindy en Jeroen, stelde voor om het schip te gaan gebruiken om daar groots uit te pakken met o.a. een springkussen.

Onder begeleiding van Muziekcorps St Barbara en de Childwatchers heeft Sinterklaas en zijn Pieten genoten van de intocht. Mooi om te zien dat vele kinderen mee liepen naar het Multi Functionele Centrum alwaar iedereen op audiëntie bij de Sint mocht komen. Uit alle windstreken waren kinderen gekomen om te genieten van een ouderwets gezellig Sinterklaasfeest. Vervolgens volgde de activiteiten elkaar op. Bezoekjes aan de Watervrienden, het ontbijt, bezoek aan de Brede School, scouting, Pergamijn en vooral niet te vergeten het bezoek in de nachtelijke uren aan de kinderen thuis om daar de schoentjes te vullen.

 

We mogen terug kijken op een mooie sinterklaastijd waarin samenwerking, flexibiliteit, spontaniteit, kijken in de toekomst en gezelligheid voor iedereen de drijfveer was. Het Sinterklaasfeest is voorbij. Wat voor een feest, overal waar Sinterklaas en zijn Pieten aanwezig was, waren er kinderen met blije snoetjes. Zonder jullie aanwezigheid en inzet hadden we ons doel niet bereikt.

 

Tenslotte: dank aan iedereen voor jullie bijdrage om de Sinterklaastijd een feest te laten zijn voor jong en oud. Tot volgend jaar.

 

Sinterklaas en zijn Pieten

Sinterklaas in het MFC

 

Beste kinderen, ouders, oma's, opa's en alle andere mensen.

 

Sinterklaas en zijn Pieten komen zoals aangekondigd naar Sanderbout op 19 november. Onder begeleiding van Muziekcorps St Barbara en de Childwatchers zal Sinterklaas en zijn Pieten door de straten van Sanderbout gaan om te eindigen bij het Multi Functionele Centrum. Lopen jullie weer net als vorig jaar mee? We vertrekken rond 12.45 u vanaf de parkeerplaats bij de Jumbo.

 

Om bij de sint op audiëntie te mogen dienen de kinderen in bezit te zijn van een kaartje. Deze kaartjes zijn vanaf 1 november af te halen bij dhr. en mevr Peeters, Anemoonstraat 18 Sittard of bij mevr. Nacken Resedastraat 36 Sittard.

 

Voor de kinderen van Sanderbout zijn de kaartjes gratis overige kinderen betalen slechts €2,00. Kinderen die een kaartje hebben mogen bij Sinterklaas op het podium komen en als je nog niet aan de beurt bent worden ze in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan diverse activiteiten zoals springen in een springkasteel en smikkelen van een suikerspin. Pieten lopen rond om de kinderen te vermaken met PietenDans en PietenPraat.

 

Nu zullen de grote mensen wel denken dat er geen plaats is voor dit alles.De beheerders, Cindy en Jeroen, stellen het schip (voormalige kerkruimte) ter beschikking en leden van het sinterklaascomité zullen deze ruimte om toveren tot een echt sinterklaashome.

 

Sinterklaas en zijn Pieten verheugen zich op de intocht. Tot ziens op 19 november.

Sinterklaas in aantocht

 

Beste kinderen, ouders, oma's, opa's en alle andere mensen,

 

Ook in 2017 heeft Sint en zijn Pieten weer een bezoek gepland in de wijk Sanderbout. Noteer alvast op de kalender: 19 november intocht en gelegenheid voor de kinderen om de sint te bezoeken in het MFC onger de 2 tores. Ook nu zijn er weer allerhande activiteiten gepland. Aan de knutseltafel mag je weer iets knutselen waaruit Sinterklaas rond 15.30 u een keuze maakt. De prijswinnaars mogen op 26 november ontbijten met Sinterklaas en zijn Pieten.

 

. Tijdens het bezoek vorig jaar heeft de FotoPiet op verzoek van de ouders foto's gemaakt van de kinderen samen met Sinterklaas en een van zijn Pieten. Vele foto's zijn niet opgehaald . De foto's liggen voor inzage en ophalen op een tafel. Dit jaar is de FotoPiet er NIET bij en zullen dus GEEN foto's gemaakt worden.

Sinterklaas heeft samen met enkele Pieten met een helikopter boven de wijk gevlogen. Wat wordt de wijk weer mooi met nieuwe huizen en schoorstenen. Om de sint een beetje te helpen een verzoek aan de kinderen om met een tekening het raam te versieren als jullie afgelopen jaar verhuisd zijn. Dan weet de Sint en zijn Pieten jullie zeker te vinden om de schoentjes te vullen. Ook kinderen die niet verhuisd zijn mogen een tekening voor het raam hangen.

 

Ook dit jaar komt het sinterklaascomité in de herfstvakantie collecteren. Met de opbrengst maken zij het mogelijk dat de kinderen van Sanderbout gratis bij de Sint op bezoek mogen komen. Kinderen Sinterklaas is er bijna klaar voor. De laatste voorbereidingen zijn in volle gang en de Pakjesboot krijgt nog een laatste poetsbeurt. Dan is het trossen los en varen maar naar Nederland.

 

Groeten van Sinterklaas en zijn Pieten.

 Copyright © 1963-2019 Stichting Wijkblad Sittard Tussen de Rails. All Rights Reserved.