St. Barbara

Nieuws Sint Barbara

Wij hopen dat u ons (opnieuw) heeft leren kennen tijdens de open dag op 18 maart. Om onze vereniging in stand te houden en daardoor ook aan activiteiten binnen de wijk te kunnen blijven deelnemen, zijn nieuwe leden van essentieel belang.

Heeft u ons gemist tijdens de optocht op carnavalsmaandag? Wij hopen er volgend jaar weer bij te zijn! Vanwege de afwezigheid van een drumband en een groot aantal uitvallers wegens werkverplichtingen of ziekte op cruciale plekken, hebben we helaas verstek moeten laten gaan.

Heeft u interesse om muziek te maken of ons op welke manier dan ook te ondersteunen? Loop gerust binnen tijdens de repetitie op zondagmorgen van 10 tot 12.15 uur, er is altijd een bestuurslid aanwezig om u te woord te staan. U kunt ook een reactie achterlaten op onze website: https://www.sintbarbara.nl/interesse/

 

We hebben momenteel een aantal concerten gepland staan in het MFC, waar wij u hopen te mogen begroeten. Noteer ze alvast in uw agenda:

- - Zondag 22 april

- - Zondag 13 mei (ovb)

- - Zaterdag 4 november

 

Graag tot ziens bij één van onze activiteiten

Nieuws St. Barbara

 

 Na het succes van vorig jaar organiseert de Jeugfanfaar Zitterd, het opleidingsorkest van de drie samenwerkende Sittardse fanfares St.Jan Leyenbroek St.Barbara Sanderbout en St. Caecilia Broeksittard, weer een wandeling door Sittard en omgeving. Net als vorig jaar kunt u starten in de repetitielokalen van de drie verenigingen. In Sanderbout kan er gestart worden tussen 12:00 uur en 13:00 uur voor een tocht van 15 km en tussen 12:00 uur en 15:00 uur voor een tocht van 6 km. Startlocatie is het MFC.

Open dag/Open repetitie

 

De fanfare heeft deze gelegenheid aangegrepen om er een open dag met open repetitie aan te koppelen. Heeft u altijd al eens kennis willen maken met onze vereniging, dan is dit uw kans.

We openen de deuren van de repetitie van 11:00 uur tot 12:00 uur. Iedereen is welkom, jong en oud met en zonder ervaring als muzikant. Ook mensen die de vereniging op een andere manier willen ondersteunen zijn van harte welkom! Na de repetitie is er tot 15:00 uur de tijd om nader kennis te maken met de vereniging op de open dag. Er zullen leden en mensen van het bestuur aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden. Dit alles vindt plaats in ons repetitielokaal in het MFC aan de Bremstraat 7 in Sanderbout-Sittard. Kom kijken en ervaar waar een kleine vereniging groot in kan zijn!

 

Beleefd uitnodigend,

 

Leden en Bestuur van Muziekcorps St. Barbara Sittard

In memoriam

 

In memoriam Jo, Brigitte en Anouk Gooijen.

 

Wat een leuke burendag had moeten worden eindigde in grote verslagenheid. Op zondagavond 24 september bereikte ons het tragische nieuws dat onze voormalige penningmeester Jo Gooijen met zijn vrouw Brigitte en dochter Anouk betrokken waren geraakt bij een noodlottig ongeval in het Duitse Rüsselheim. Terwijl Jo, Brigitte en Anouk op de terugweg waren van hun vakantie werden zij het slachtoffer van een spookrijder in een vrachtwagen. Zij hadden geen enkele kans.

 

Het gehele Muziekcorps was in schok maar bovenal is er een gevoel van ongeloof. De gedachten gaan dan al snel naar hun zoon Max bij wie dit verlies nog veel harder aankomt. De betrokkenheid van de familie Gooijen met onze fanfare was heel groot. Nog steeds is het niet te bevatten en wij wensen onze bugelist Max, zijn vriendin Annechien en verdere familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

 

Jo, Brigitte en Anouk dank je wel voor alles wat jullie in het verleden voor onze vereniging gedaan en betekend hebben. Met muziek brachten wij jullie onze laatste groet, rust in vrede.

 

Muziekcorps Sint Barbara

 Copyright © 1963-2019 Stichting Wijkblad Sittard Tussen de Rails. All Rights Reserved.