St. Barbara

Nieuws Sint Barbara

Wij hopen dat u ons (opnieuw) heeft leren kennen tijdens de open dag op 18 maart. Om onze vereniging in stand te houden en daardoor ook aan activiteiten binnen de wijk te kunnen blijven deelnemen, zijn nieuwe leden van essentieel belang.

Heeft u ons gemist tijdens de optocht op carnavalsmaandag? Wij hopen er volgend jaar weer bij te zijn! Vanwege de afwezigheid van een drumband en een groot aantal uitvallers wegens werkverplichtingen of ziekte op cruciale plekken, hebben we helaas verstek moeten laten gaan.

Heeft u interesse om muziek te maken of ons op welke manier dan ook te ondersteunen? Loop gerust binnen tijdens de repetitie op zondagmorgen van 10 tot 12.15 uur, er is altijd een bestuurslid aanwezig om u te woord te staan. U kunt ook een reactie achterlaten op onze website: https://www.sintbarbara.nl/interesse/

 

We hebben momenteel een aantal concerten gepland staan in het MFC, waar wij u hopen te mogen begroeten. Noteer ze alvast in uw agenda:

- - Zondag 22 april

- - Zondag 13 mei (ovb)

- - Zaterdag 4 november

 

Graag tot ziens bij één van onze activiteiten

Nieuws St. Barbara

 

 Na het succes van vorig jaar organiseert de Jeugfanfaar Zitterd, het opleidingsorkest van de drie samenwerkende Sittardse fanfares St.Jan Leyenbroek St.Barbara Sanderbout en St. Caecilia Broeksittard, weer een wandeling door Sittard en omgeving. Net als vorig jaar kunt u starten in de repetitielokalen van de drie verenigingen. In Sanderbout kan er gestart worden tussen 12:00 uur en 13:00 uur voor een tocht van 15 km en tussen 12:00 uur en 15:00 uur voor een tocht van 6 km. Startlocatie is het MFC.

Open dag/Open repetitie

 

De fanfare heeft deze gelegenheid aangegrepen om er een open dag met open repetitie aan te koppelen. Heeft u altijd al eens kennis willen maken met onze vereniging, dan is dit uw kans.

We openen de deuren van de repetitie van 11:00 uur tot 12:00 uur. Iedereen is welkom, jong en oud met en zonder ervaring als muzikant. Ook mensen die de vereniging op een andere manier willen ondersteunen zijn van harte welkom! Na de repetitie is er tot 15:00 uur de tijd om nader kennis te maken met de vereniging op de open dag. Er zullen leden en mensen van het bestuur aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden. Dit alles vindt plaats in ons repetitielokaal in het MFC aan de Bremstraat 7 in Sanderbout-Sittard. Kom kijken en ervaar waar een kleine vereniging groot in kan zijn!

 

Beleefd uitnodigend,

 

Leden en Bestuur van Muziekcorps St. Barbara Sittard

In memoriam

 

In memoriam Jo, Brigitte en Anouk Gooijen.

 

Wat een leuke burendag had moeten worden eindigde in grote verslagenheid. Op zondagavond 24 september bereikte ons het tragische nieuws dat onze voormalige penningmeester Jo Gooijen met zijn vrouw Brigitte en dochter Anouk betrokken waren geraakt bij een noodlottig ongeval in het Duitse Rüsselheim. Terwijl Jo, Brigitte en Anouk op de terugweg waren van hun vakantie werden zij het slachtoffer van een spookrijder in een vrachtwagen. Zij hadden geen enkele kans.

 

Het gehele Muziekcorps was in schok maar bovenal is er een gevoel van ongeloof. De gedachten gaan dan al snel naar hun zoon Max bij wie dit verlies nog veel harder aankomt. De betrokkenheid van de familie Gooijen met onze fanfare was heel groot. Nog steeds is het niet te bevatten en wij wensen onze bugelist Max, zijn vriendin Annechien en verdere familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

 

Jo, Brigitte en Anouk dank je wel voor alles wat jullie in het verleden voor onze vereniging gedaan en betekend hebben. Met muziek brachten wij jullie onze laatste groet, rust in vrede.

 

Muziekcorps Sint Barbara

Jubileumconcert St. Barbara

 

Jubileumconcert Muziekcorps St. Barbara 4 november in schouwburg De Domeinen

 

Bijna is het zover! Muziekcorps St. Barbara geeft ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum op zaterdag 4 november in schouwburg De Domijnen haar jubileumconcert, getiteld ‘Gelök’. Heb je nog geen kaarten bestel ze snel of haal ze af bij het verkooppunt in Sanderbout op Anjelierstraat 28.

 

Het thema van deze concertavond is klassiek meets pop. Dankzij de samenwerking met het mannenkoor Si-tard, kinderkoor Cantarella en een ensemble van Guido’s Orchestra is het mogelijk om klassieke muziek met popmuziek te combineren.  Vooral de samenwerking van Muziekcorps St. Barbara met Guido’s Orchestra belooft bijzonder te worden.

Generale repetitie 2 november van 20.00 uur tot 21.00 uur open in het MFC Ónger de 2 tores.

 

Voorafgaand aan dit veelbelovende concert vindt op donderdag 2 november in het MFC Ónger de 2 tores in Sanderbout samen met Guido Dieteren en zijn ensemble, mannenkoor Si-tard en kinderkoor Cantarella de generale repetitie plaats. Eén uurtje zal de repetitie opengesteld worden voor bezoekers n.l. van 20.00 uur tot 21.00 uur en kunnen er ook nog zolang de voorraad strekt kaartjes gekocht worden. Vanaf 21.00 uur zal de repetitie verder gaan zonder bezoekers zodat er optimaal aan de voorbereiding van het concert gewerkt kan worden. Voor Muziekcorps St. Barbara en de wijk Sanderbout een unieke en bijzondere ervaring om een top orkest in de wijk te hebben.

 

Muziekcorps St. Barbara, mannenkoor Si-tard, kinderkoor Cantarella en Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en het ensemble van Guido’s Orchestra verheugen zich enorm op deze samenwerking.

 

Bestel snel uw kaarten want het wordt een concert wat u niet mag missen. Zorg dat je erbij bent.

 

De kaartjes kosten € 25,- per stuk en kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.sintbarbara.nl of bij het verkooppunt in Sanderbout, de fam. Jongen, Anjelierstraat 28.

Jubileumconcert

 

Jubileumconcert Muziekcorps St. Barbara 4 november in schouwburg De Domeinen

 

Muziekcorps St. Barbara geeft ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum op zaterdag 4 november in schouwburg De Domijnen haar jubileumconcert, getiteld ‘Gelök’.Het thema van deze concertavond is klassiek meets pop. Dankzij de samenwerking met het mannenkoor Si-tard, kinderkoor Cantarella en een ensemble van Guido’s Orchestra is het mogelijk om klassieke muziek met popmuziek te combineren.

 

Vooral de samenwerking van Muziekcorps St. Barbara met Guido’s Orchestra belooft bijzonder te worden. Guido’s Orchestra is het eigentijdse poporkest onder leiding van orkestleider, violist en componist Guido Dieteren. Samen met sopraan Wendy Kokkelkoren (Guido’s echtgenote) bewijst het orkest dat pop en klassiek harmonieus samengaan. De afgelopen 10 jaar heeft Guido’s Orchestra, naast haar eigen solo-optredens, samengespeeld met internationale supersterren zoals Andrea Bocelli, Lionel Richie, Diana Ross, DJ Afrojack en vele anderen tijdens de concertreeks ‘Symphonica in Rosso’. Ook komend jaar zullen zij hier een vervolg aan geven met Simply Red.

 

Voorafgaand aan dit veelbelovende concert vindt op donderdag 2 november in het MFC Ónger de 2 tores in Sanderbout samen met Guido Dieteren en zijn ensemble, mannenkoor Si-tard en kinderkoor Cantarella de generale repetitie plaats. Voor Muziekcorps St. Barara en de wijk Sanderbout een unieke en bijzondere ervaring.

Muziekcorps St. Barbara, mannenkoor Si-tard, kinderkoor Cantarella en Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en het ensemble van Guido’s Orchestra verheugen zich enorm op deze samenwerking.

 

Bestel snel uw kaarten want het wordt een concert wat u niet mag missen. Zorg dat je erbij bent.

De kaartjes kosten € 25,- per stuk en kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.sintbarbara.nl of bij het verkooppunt in Sanderbout, de fam. Jongen, Anjelierstraat 28.

 Copyright © 1963-2018 Stichting Wijkblad Sittard Tussen de Rails. All Rights Reserved.