St. Barbara

In memoriam

 

In memoriam Jo, Brigitte en Anouk Gooijen.

 

Wat een leuke burendag had moeten worden eindigde in grote verslagenheid. Op zondagavond 24 september bereikte ons het tragische nieuws dat onze voormalige penningmeester Jo Gooijen met zijn vrouw Brigitte en dochter Anouk betrokken waren geraakt bij een noodlottig ongeval in het Duitse Rüsselheim. Terwijl Jo, Brigitte en Anouk op de terugweg waren van hun vakantie werden zij het slachtoffer van een spookrijder in een vrachtwagen. Zij hadden geen enkele kans.

 

Het gehele Muziekcorps was in schok maar bovenal is er een gevoel van ongeloof. De gedachten gaan dan al snel naar hun zoon Max bij wie dit verlies nog veel harder aankomt. De betrokkenheid van de familie Gooijen met onze fanfare was heel groot. Nog steeds is het niet te bevatten en wij wensen onze bugelist Max, zijn vriendin Annechien en verdere familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

 

Jo, Brigitte en Anouk dank je wel voor alles wat jullie in het verleden voor onze vereniging gedaan en betekend hebben. Met muziek brachten wij jullie onze laatste groet, rust in vrede.

 

Muziekcorps Sint Barbara

Jubileumconcert St. Barbara

 

Jubileumconcert Muziekcorps St. Barbara 4 november in schouwburg De Domeinen

 

Bijna is het zover! Muziekcorps St. Barbara geeft ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum op zaterdag 4 november in schouwburg De Domijnen haar jubileumconcert, getiteld ‘Gelök’. Heb je nog geen kaarten bestel ze snel of haal ze af bij het verkooppunt in Sanderbout op Anjelierstraat 28.

 

Het thema van deze concertavond is klassiek meets pop. Dankzij de samenwerking met het mannenkoor Si-tard, kinderkoor Cantarella en een ensemble van Guido’s Orchestra is het mogelijk om klassieke muziek met popmuziek te combineren.  Vooral de samenwerking van Muziekcorps St. Barbara met Guido’s Orchestra belooft bijzonder te worden.

Generale repetitie 2 november van 20.00 uur tot 21.00 uur open in het MFC Ónger de 2 tores.

 

Voorafgaand aan dit veelbelovende concert vindt op donderdag 2 november in het MFC Ónger de 2 tores in Sanderbout samen met Guido Dieteren en zijn ensemble, mannenkoor Si-tard en kinderkoor Cantarella de generale repetitie plaats. Eén uurtje zal de repetitie opengesteld worden voor bezoekers n.l. van 20.00 uur tot 21.00 uur en kunnen er ook nog zolang de voorraad strekt kaartjes gekocht worden. Vanaf 21.00 uur zal de repetitie verder gaan zonder bezoekers zodat er optimaal aan de voorbereiding van het concert gewerkt kan worden. Voor Muziekcorps St. Barbara en de wijk Sanderbout een unieke en bijzondere ervaring om een top orkest in de wijk te hebben.

 

Muziekcorps St. Barbara, mannenkoor Si-tard, kinderkoor Cantarella en Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en het ensemble van Guido’s Orchestra verheugen zich enorm op deze samenwerking.

 

Bestel snel uw kaarten want het wordt een concert wat u niet mag missen. Zorg dat je erbij bent.

 

De kaartjes kosten € 25,- per stuk en kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.sintbarbara.nl of bij het verkooppunt in Sanderbout, de fam. Jongen, Anjelierstraat 28.

Jubileumconcert

 

Jubileumconcert Muziekcorps St. Barbara 4 november in schouwburg De Domeinen

 

Muziekcorps St. Barbara geeft ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum op zaterdag 4 november in schouwburg De Domijnen haar jubileumconcert, getiteld ‘Gelök’.Het thema van deze concertavond is klassiek meets pop. Dankzij de samenwerking met het mannenkoor Si-tard, kinderkoor Cantarella en een ensemble van Guido’s Orchestra is het mogelijk om klassieke muziek met popmuziek te combineren.

 

Vooral de samenwerking van Muziekcorps St. Barbara met Guido’s Orchestra belooft bijzonder te worden. Guido’s Orchestra is het eigentijdse poporkest onder leiding van orkestleider, violist en componist Guido Dieteren. Samen met sopraan Wendy Kokkelkoren (Guido’s echtgenote) bewijst het orkest dat pop en klassiek harmonieus samengaan. De afgelopen 10 jaar heeft Guido’s Orchestra, naast haar eigen solo-optredens, samengespeeld met internationale supersterren zoals Andrea Bocelli, Lionel Richie, Diana Ross, DJ Afrojack en vele anderen tijdens de concertreeks ‘Symphonica in Rosso’. Ook komend jaar zullen zij hier een vervolg aan geven met Simply Red.

 

Voorafgaand aan dit veelbelovende concert vindt op donderdag 2 november in het MFC Ónger de 2 tores in Sanderbout samen met Guido Dieteren en zijn ensemble, mannenkoor Si-tard en kinderkoor Cantarella de generale repetitie plaats. Voor Muziekcorps St. Barara en de wijk Sanderbout een unieke en bijzondere ervaring.

Muziekcorps St. Barbara, mannenkoor Si-tard, kinderkoor Cantarella en Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en het ensemble van Guido’s Orchestra verheugen zich enorm op deze samenwerking.

 

Bestel snel uw kaarten want het wordt een concert wat u niet mag missen. Zorg dat je erbij bent.

De kaartjes kosten € 25,- per stuk en kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.sintbarbara.nl of bij het verkooppunt in Sanderbout, de fam. Jongen, Anjelierstraat 28.

Nieuws St. Barbara

 

De zon gaat steeds hoger aan de hemel staan en we hebben al een aantal dagen boven de 30 graden gehad. Ook de temperatuur bij ons korps begint langzaam te stijgen want we gaan steeds korter op 4 november aan en de voorbereidingen voor dit geweldige concert zijn in volle gang. Na de vakantie zullen er repetities plaats gaan vinden met het Sittards mannenkoor Si-tard en het kinderkoor Cantarella waarna we ons dan gaan opmaken voor de generale repetitie met het ensemble van Guido’s Orchestra met Guido Dieteren en Wendy Kokkelkoren. Op 4 november gaat het dan allemaal gebeuren in de stadsschouwburg in Sittard waar we dan samen een geweldig concert gaan geven.

 

Tevens wordt op deze avond dan ook het nieuwe concertuniform gepresenteerd. Ook de lezers van dit blad willen we oproepen om de kans om deze bijzondere avond met muziek van onze fanfaar samen met niemand minder dan Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en een ensemble van Guido’s Orchestra (bekend van onder andere de Symphonica In Rosso reeks waar zij ook komend jaar een vervolg aan zullen geven met Simply Red), mannenkoor Sitard en kinderkoor Cantarella voorbij te laten gaan. Steun onze vereniging en kom ook kijken naar dit geweldig concert.

 

De kaartjes kosten € 25,- per stuk en kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de fam. Jongen, Anjelierstraat 28 te Sittard (Sanderbout). Tevens kunnen nu ook kaartjes besteld worden via www.dedomijnen.nl de website van de schouwburg.

Tot slot wensen we iedereen een prettige vakantie toe.

Tip voor moederdag

 

Z\ondag 14 mei is het weer moederdag. Weet je nog niet wat haar gaat kopen doe haar dan een kaartje voor ons concert in schouwburg te Sittard cadeau. Op zaterdag 4 november 2017 gaan wij de Schouwburg vullen met onze klanken maar dit doen wij niet alleen. Niemand minder dan Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en een ensemble van Guido’s Orchestra zullen dan samen met onze vereniging een concert geven. Guido’s Orchestra is een professioneel en energiek poporkest; een popband en een klassiek orkest in één. Door deze unieke combinatie kan Guido’s Orchestra bijna elk muzikaal genre spelen en slaat het bruisende orkest een brug tussen pop en klassiek.

 

Guido’s Orchestra is bekend van onder andere de Symphonica In Rosso reeks waar zij ook komend jaar een vervolg aan zullen geven met Simply Red. Vlak na hun concert met Simply Red zullen zij samen met ons op 4 november 2017 in de Sittardse Schouwburg spelen. Naast deze bekende artiesten is ook het Sittards Mannenkoor Si-tard te gast en we kunnen u mededelen dat ook het kinderkoor Cantarella op ons concert te gast is.

 

Dit evenement mag je niet missen, een uitverkochte Schouwburg met de muziekvereniging uit Sanderbout samen met deze wereldartiesten.

 

Uiteraard hopen wij ook jullie te mogen begroeten om naar jullie Sanderboutse vereniging te komen kijken en luisteren. De kaartjes kosten € 25,- per stuk en kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.sintbarbara.nl of bij het verkooppunt in Sanderbout, de fam. Jongen, Anjelierstraat 28.

Nieuws St. Barbara

 

Carnaval

 

De twee carnavalsoptochten in Sittard hebben we ook dit jaar weer samen met Fanfare Sint Jan Sittard –Leyenbroek gelopen. Muziekcorps St. Barbara heeft een warme band met Fanfare St. Jan. Er worden regelmatig muzikanten bij elkaar “geleend” en ook op bestuurlijk niveau helpen we elkaar waar nodig. Beide verenigingen hebben gezelligheid hoog in ’t vaandel staan waardoor we heel goed bij elkaar passen. Niet zo gek dus dat we hebben besloten om de samenwerking uit te breiden. Het was een prachtige grote groep waar we enorm trots op zijn. De samenwerking met Fanfare Sint Jan was enorm leuk en we hebben er ontzettend van genoten. We tellen de dagen af tot we volgend jaar een vervolg kunnen geven aan deze samenwerking, want 'same is sjoonder'!

 

Ook in onze eigen wijk hebben we als Muziekcorps deelgenomen aan de optocht. Als je ziet dat muziek zoveel plezier en stemming brengt is het schitterend om als muzikant hiervan deel uit te mogen maken of het nu goed of slecht weer is.

 

Programma

 

Op zondag 2 april zullen in Carperion om 14.00 uur een tennismatch opluisteren. Voor ons verdere programma en informatie kunt u ons bezoeken op onze website www.sintbarbara.nl. en op onze Facebookpagina “Muziekcorps St. Barbara Sittard - Sanderbout”.

Nieuws St. Barbara

 

Het programma staat deze weken volledig in het teken van de Carnaval. We zijn dit jaar op zaterdag 11 februari begonnen met het ophalen van Prins Peter de 5e en Jeugdprinses Emma de 1e bij hun prinselijk paleis ter gelegenheid van hun receptie. Met muziek hebben we hun begeleid naar het nieuwe MFC. Namens muziekcorps St. Barbara wensen we Peter de 5e en Emma de 1e een heel mooi regeringsjaar toe en dat ze met heel veel plezier op deze tijd zullen terugkijken.

De twee carnavalsoptochten in Sittard lopen we weer samen met Fanfare Sint Jan Sittard –Leyenbroek. Muziekcorps St. Barbara heeft een warme band met Fanfare St. Jan. Er worden regelmatig muzikanten bij elkaar “geleend” en ook op bestuurlijk niveau helpen we elkaar waar nodig. Beide verenigingen hebben gezelligheid hoog in ’t vaandel staan

waardoor we heel goed bij elkaar passen. Niet zo gek dus dat we ook dit jaar weer de handen in elkaar hebben geslagen en ons weer samen presenteren tijdens deze optochten. Het is een prachtige grote groep waar we enorm trots op zijn want “same is sjoonder”.

Op carnavalsmaandag zullen we zoals ieder jaar gebruikelijk deelnemen aan de optocht door de straten van onze eigen wijk.

Kaartverkoop jubileumconcert Muziekcorps St. Barbara samen met Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en ensemble Guido’s Orchestra

De voorbereidingen naar ons jubileumconcert op 4 november in de schouwburg zijn in volle gang. Zoals reeds eerder bekend zullen we optreden samen met niemand minder dan Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en een ensemble van Guido’s Orchestra. Guido’s Orchestra is bekend van onder andere de Symphonica In Rosso reeks waar zij ook komend jaar een vervolg aan zullen geven met Simply Red. Vlak na hun concert met Simply Red zullen zij samen met ons op 4 november 2017 in de Sittardse Schouwburg spelen. Tevens zal ook het Sittards Mannenkoor Si-tard deelnemen aan dit concert zodat het nog een mooier geheel zal worden. Dit evenement mag je niet missen, een uitverkochte Schouwburg met de muziekvereniging uit Sanderbout samen met Mannenkoor Si-tard en deze wereldartiesten. Steun onze vereniging en kom ook kijken naar dit geweldig concert. De kaartjes kosten € 25,- per stuk en kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de fam. Jongen, Anjelierstraat 28 te Sittard (Sanderbout).

Programma

Voor ons verdere programma en informatie kunt u ons bezoeken op onze nieuwe website www.sintbarbara.nl. en op onze Facebook pagina “Muziekcorps St. Barbara”.

 

Fanfaremars

 

Sint Joep markt op maandag, zondag 1e Sittardse Fanfaremars

 

De Sittardse jaarmarkt Sint Joep vindt dit jaar niet plaats op 19 maart, maar een dag later op maandag 20 maart. De traditionele markt, die dit jaar haar 214e editie beleeft, vindt nooit op zondag plaats; vandaar dat hij dit jaar wordt doorgeschoven naar de maandag.

 

Op 19 maart is er in plaats van de jaarmarkt een wandeltocht georganiseerd door de drie fanfares van Sittard: St. Jan (Leyenbroek), St. Barbara (Sanderbout) en St. Caecilia (Broeksittard). De opbrengsten van de deze wandeltocht komen ten goede aan het jubileumconcert dat Jeugfanfaar Zitterd geeft ter ere van haar 10 jarig bestaan op zaterdag 13 m ei as. Jeugfanfaar Zitterd is het opleidingsorkest van de drie fanfares. Wandelaars kunnen 6, 8, 12 of 20 km lopen en starten in een van de drie repetitielokalen van de fanfares. De vertrektijden liggen tussen 11.00 en 15.00 uur afhankelijk van de afstand.

 

De eindtijd is voor alle wandelingen hetzelfde: om 17:00 uur sluiten de controleposten. Deelname kost €3,- per persoon. Meer informatie kunt u vinden op www.jeugfanfaar-zitterd.nl  en/of www.facebook.com/SittardseFanfaremars

Nieuws Sint Barbara

 

 

Eén van de hoogtepunten elk jaar voor onze vereniging is het Barbarafeest. Op zaterdag 10 december was het dan weer zover. Het feest werd zoals altijd gestart met een H. Mis in de kerk van Overhoven. Daarna werd het feest voortgezet in het nieuwe MFC te Sanderbout. Ook dit jaar hadden we weer een aantal jubilarissen die in het zonnetje gezet werden. De jubilarissen dit jaar waren Miriam Vaassen, Joyce Vaassen, Bente Lucas en Dylan Canton. Zij kregen allen het speldje van het 10 jarig lidmaatschap opgespeld. We wensen alle jubilarissen nogmaals van harte proficiat en we hopen dat zij nog jaren lid van onze vereniging zullen blijven. De eerste BERB-trofee werd gewonnen door Jan Canton en tot Mr. Barbara werd dit jaar onze dirigent Jan Mertens uitgeroepen. Ook hun wensen we nogmaals van harte proficiat. Kerstconcert

 

Op zondag 18 december hebben we een kerstconcert georganiseerd in het MFC te Sanderbout. Als gast trad de fanfare St. Jan uit Leyenbroek op. Met hun mooie programma brachten ze de aanwezige mensen al snel in kerstsfeer. Dat de leden van St Jan niet alleen goed kunnen musiceren maar ook over geweldig zangtalent beschikken bleek wel toen we als fanfare St. Barbara “We Wish you a merry Christmast” begonnen spelen en zij uit volle borst meezongen.

Omdat wij de afgelopen maanden gebruik hebben mogen maken van de fanfarezaal van St. Jan werd hun damescomité een envelop aangeboden. Op deze manier willen we Fanfare St. Jan nogmaals bedanken voor de hulp die we de afgelopen maanden van hun gekregen hebben. Nogmaals onze dank!!

 

Programma

Het programma staat de komende weken in het teken van de carnaval. Ook dit jaar zal ons korps tijdens de optochten in Sittard zich presenteren samen met fanfare St. Jan uit Leyenbroek. Muziekcorps St. Barbara en fanfare St. Jan werken al langer samen en deze samenwerking heeft geleid dat we één groots korps vormen tijdens de carnavalsoptochten in Sittard. Komt dit zien en geniet van deze samenwerking.

Voor ons verdere programma en informatie kunt u kijken op onze website www.sintbarbara.nl

 

Muzikale groeten, Muziekcorps St. Barbara

Kerstconcert St. Barbara

 

Op zondag 18 december organiseren we in het MFC “Ónger de 2 tores” te Sanderbout een Kerstconcert.

Tevens zal Fanfare St. Jan uit Leyenbroek o.l.v. Harrie Broun ook deelnemen aan dit concert.

 

U kunt deze middag genieten van mooie fanfaremuziek waarbij we proberen u in kerststemming te brengen.

 

Het concert begint om 14.00 uur. Eenieder is van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar dit prachtig concert.

 

De toegang is gratis.

Activiteiten muziekkorps

 

Op zondag 9 oktober hebben we onze spullen uit de opslagruimte verhuisd naar het nieuwe MFC. De zondag erna volgde de eerste repetitie in de nieuwe repetitieruimte in het MFC. De ruimte is een mooie lichte ruimte geworden die veel mogelijkheden biedt. De eerste repetitie bleek er een van wennen aan het geluid. De ruimte heeft een heel andere klankkleur dan we gewend zijn in de Barbarazaal. Alles klinkt voller en directer. Tevens biedt het ons mogelijkheden om nu zelf andere verenigingen uit te nodigen en concertmiddagen of avonden te organiseren.

 

Op vrijdag 21 oktober liep ons Muziekcorps weer mee in de Oktoberparade te Sittard. Het is ontzettend mooi om hier aan deel te nemen en langs duizenden bezoekers door de straten van Sittard te marcheren.

 

Op zaterdag 22 oktober nam het blazersensemble van ons korps onder leiding van Paul Kalkhoven deel aan het herfstconcert in Hastenrath (D). Tijdens dit concert begeleide ons ensemble het mannenkoor van Hungen (D). Tevens speelde het ensemble ook een aantal werken alleen. Dit optreden werd met veel applaus ontvangen en bekroond met een mooie recensie in de Duitse krant.

Start kaartverkoop St. Barbara & Guido's Orchestra

 

Het belooft een spannend jaar te worden voor Muziekcorps St. Barbara. Vanaf 4 november is de kaartverkoop gestart voor ons jubileumconcert in de Sittardse Schouwburg. Deze datum hebben wij niet zomaar gekozen want dit is precies 1 jaar voor het jubileumconcert.

 

Op zaterdag 4 november 2017 gaan wij de Schouwburg vullen met onze klanken maar dit doen wij niet alleen. Niemand minder dan Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en een ensemble van Guido’s Orchestra zullen dan samen met onze vereniging een concert geven.

 

Guido’s Orchestra is een professioneel en energiek poporkest; een popband en een klassiek orkest in één. Door deze unieke combinatie kan Guido’s Orchestra bijna elk muzikaal genre spelen en slaat het bruisende orkest een brug tussen pop en klassiek. Guido’s Orchestra is bekend van onder andere de Symphonica In Rosso reeks waar zij ook komend jaar een vervolg aan zullen geven met Simply Red. Vlak na hun concert met Simply Red zullen zij samen met ons op 4 november 2017 in de Sittardse Schouwburg spelen.

 

Voor onze vereniging is dit een geweldig evenement waar wij ontzettend trots op zijn en waar wij met de hele vereniging naartoe zullen werken. Dit evenement mag je niet missen, een uitverkochte Schouwburg met de muziekvereniging uit Sanderbout samen met deze wereldartiesten.

 

Uiteraard hopen wij ook jullie te mogen begroeten om naar jullie Sanderboutse vereniging te komen kijken en luisteren. De kaartjes kosten € 25,- per stuk en kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bij het verkooppunt in Sanderbout (Anjelierstraat 28).

 

 Copyright © 1963-2017 Stichting Wijkblad Sittard Tussen de Rails. All Rights Reserved.