Initiatiefgroep

Nieuws Initiatiefgroep

 

In het weekend van 21 t/m 23 september vindt de slotmanifestatie project MijnZuid samen met de viering Sanderbout 100 jaar en Burendag 2018 plaats. Met dank aan projectteam Mijnzuid heeft de initiatiefgroep het vertrouwen gekregen dit feest mogelijk te maken. Onder het motto "Same is sjoonder" is de samenwerking met andere verenigingen en groepen in de wijk gestart en begint e.e.a. langzaam vorm te krijgen.

Programma op hoofdlijnen:

 

Vrijdag: formele afsluiting project MijnZuid en opening EXPO Sanderbout 100 jaar: Bewoners worden uitgenodigd de afsluiting van project Mijnzuid te vieren samen met projectteamleden, partners en betrokken vanuit provincie en . . . .

Als onderdeel van dit programma wordt ook de EXPO Sanderbout 100 jaar geopend. Hierover straks meer. Organisatie van deze middag onder leiding van leden uit het projectteam.

De zaterdagmiddag 22.09.2018 wordt voornamelijk ingevuld door de Stichting Childwatchers:

 

Van 13.00 uur tot 16.00 uur wordt een te gekke kindermiddag georganiseerd. Er zal een parcours met super leuke spellen worden uitgezet, waaraan je met je eigen fiets dient deel te nemen. Bij elke opdracht/spel zal een “beloning” uitgereikt worden. Deze middag is niet aan leeftijd gebonden, dus wil je hieraan deelnemen, dan kan dat door jezelf of via je ouders in te laten schrijven. De inschrijfformulieren hiervoor zullen ruim voor het weekend op een aantal plaatsen beschikbaar zijn, o.a. Jumbo, MFC, Scholen en zal geplaatst worden in het wijkblad “Tussen de rails”

Zaterdagavond wordt georganiseerd met medewerking van een werkgroep bestaande uit leden van VV Sanderbout, cv de Koelkop, Blauwe Elf, Roze Elf, SB046 (Team film Supersanderbout). Het doel is een feest te organiseren waarbij we het succes van project MijnZuid vieren en nieuwe verbindingen maken tussen oude en nieuwe inwoners, verenigingen, groeperingen uit onze vernieuwde wijk.

In de volgende uitgave van Sittard tussen de Rails hierover meer.

 

De zondagmiddag "Burendag 2018" wordt georganiseerd in samenwerking met Jose Ots en Helga Schűler. Naast de doorlopende EXPO Sanderbout 100 jaar wordt gezorgd voor ouderwetse gezelligheid met muziek, een hapje en een drankje. Senioren worden speciaal uitgenodigd, maar natuurlijk wordt de jeugd tot 100 jaar niet vergeten. De initiatiefgroep gaat actief de wijk in om iedereen hierbij te betrekken.

 

En dan het belangrijkste nieuwtje: De EXPO Sanderbout 100 jaar. De initiatiefnemers Karel van Mil en initiatiefgroep Sanderbout hebben de vorm van deze Expo besproken. Laagdrempeligheid en eenvoud gebaseerd op medewerking en ideeën van alle bewoners zal leiden tot het succes van deze EXPO en dit feestweekend.

Onze vraag aan U: Heeft u, (ex-)inwoner, lid van vereniging, kind van of bekende met, foto- en beeldmateriaal met een goed verhaal over de historie van Sanderbout en wilt u dit met ons delen?

Wilt u ons helpen deze EXPO mede in te richten? Neem persoonlijk contact met ons op of stuur een korte email met gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Met uw medewerking maken wij deze EXPO tot een succes.

Wij zetten onze schouders onder dit weekend, doet u mee? Tot ziens in Sanderbout, weekend 21-23 september 2018

We wensen iedereen een fijne vakantie toe.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws Initiatiefgroep

 

Samen collecteren

 

<p>In de 3e week van mei vindt er een collecte plaats voor het Oranjefonds. Het oranjefonds helpt ons met een bijdrage tijdens burendag en daarom hebben wij besloten ook het oranjefonds te helpen door in de buurt te collecteren. In feite collecteren we hiermee weer voor onze buurt..

Een leuke bijkomstigheid is dat onze verenigingen de helft van de opbrengst direct voor eigen gebruik mogen gebruiken. 2 groepen hebben zich aangemeld om te helpen. Eigen gebruik betekent in dit geval dus een eigen bijdrage in de clubkas van de Gekke Sjöppe en de

carnavalsvereniging..

Dus, houdt rekening met deze oranjefondscollecte en leg al wat muntstukken aan de kant. We wensen deze verenigingen een goede collecte toe. .

 

Samen feesten

De initiatiefgroep heeft van projectteam MijnZuid het vertrouwen gekregen om het eindfeest MijnZuid te organiseren. Inmiddels hebben 2 vergaderingen met het projectteam plaatsgevonden en hebben al 2 vergaderingen met een brede groep initiatiefnemers van verenigingen plaatsgevonden..

We zijn dus gezamenlijk op weg om een feestweekend te organiseren in het weekend van vrijdag 21 september tot zondag 23 september..

Wat wordt gevierd?.

1) De afsluiting van project MijnZuid.

2) 100 jarig bestaan Sanderbout.

3) Burendag 2018.

 

Het plan is dat we op vrijdagmiddag de succesvolle en formele afsluiting van project MijnZuid gaan vieren, gevolgd door een feestavond. Op zaterdagmiddag gaan we feestelijk door de wijk en verbinden we Ophoven, Land van Gulick, de Achtbunder, Sanderbout en 100 jarig Kleindorp. We sluiten de zaterdag af met een feest in het schip van de MFC. Op zondagmiddag vieren we tradioneel Burendag in aangepaste vorm. Dus het wordt feest in Sanderbout en MijnZuid, zet deze data alvast in jullie agenda.

 

Same is sjoonder.

Initiatiefgroep @sanderbout.nl

Nieuws initiatiefgroep

 

Same is sjoonder wordt weer een feit. In mei wordt samen gecollecteerd voor de oranjefondscollecte en er wordt samengewerkt voor een

prachtig feest in september.

 

Via de facebooksite "Sanderbout same is sjoonder" houdt de initiatiefgroep een agenda bij met leuke gebeurtenissen in Sanderbout. Dus volg deze pagina voor nieuwtjes en mooie foto's.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws initiatiefgroep

 

De leden van de initiatiefgroep wensen iedereen (vrijwilligers, verenigingen, stichtingen en buren) een geweldig goed 2018. Laten we op elkaar letten en samenwerken aan een schone, veilige en leefbare wijk, samen sporten, feest vieren en elkaar helpen waar dit nodig is.

We kunnen trots zijn op de goede dingen die gebeuren. Enkele voorbeelden:

  • - Vele vrijwilligers in vele verenigingen en samenwerkingsverbanden
  • - Een prachtige eigen carnavalsoptocht
  • - Een levendig MFC Ònger de 2 tores,
  • - onze eigen friture Ben en Katrien, (eet-)café Deb’s Corner en nog véle andere goede ondernemers in de wijk
  • - Een prachtige kantine op Sportpark MijnZuid met een vereniging “VV Sanderbout” die al 80 jaar bestaat en vele evenementen (voor oud en jong) organiseert
  • - De initiatiefgroep en Summerparty organiseren evenementen zoals Burendag, Summerparty, St. Maarten en wellicht nog meer
  • - Het Wijkplatform komt o.a. op voor de vele huurders.
  • - En nog veel meer . .

En als het een keer niet helemaal goed gaat, dan wordt wel eens geklaagd maar ook geleerd van gemaakte fouten. Laten we elkaar respecteren, samen aan de leefbaarheidskar trekken en genieten van de dingen die wel goed gaan.

Kijk voor alle activiteiten op de facebooksite “Sanderbout same is sjoonder”, www.sanderbout.nl of google gewoon eens op “Sanderbout” Denk, zoek en kijk ook eens naar de film “SuperSanderbout” die op 17 januari in première ging. Een compliment voor onze jeugd. Daarom alle reden om positief te zijn en te blijven.

 

Helaas heeft Olga Vincken met de allerbeste reden afscheid genomen van de initiatiefgroep.

 

Na enkele jaren SuperSamenwerking willen we haar bedanken voor haar tomeloze inzet en goede discussies. Maar gelukkig; ook na haar afscheid mogen we nog steeds aankloppen als dit echt nodig is. Olga; bedankt,

Daarom ook: de initiatiefgroep is altijd op zoek naar bewoners die mee willen denken Sanderbout op de kaart te zetten en leuke evenementen (voor de jeugd) mee te willen organiseren. Wilt U eens meepraten? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om de vergaderdata te bespreken.

 

We maken er een goed jaar van. Doet U mee?

Nieuws initiatiefgroep

 

Initiatiefgroep Sanderbout feliciteert onze fanfare, muziekkorps st. Barbara met het 65 jarig jubileum, de nieuwe uniformen en het succes van jubileumconcert "Gelök" samen met mannenkoor Si-tard, kinderkoor Cantarella en een ensemble van Guido’s Orchestra. Een volle schouwburg, prachtig samenspel m.a.g. vele complimenten maakte dit concert onvergetelijk.

 

Op naar het volgende jubileum! Proficiat!

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Same is sjoonder op burendag

 

 Burendag 2017 op zondagmiddag 24-9-2017 gaat de boeken in als geslaagd ondanks pech met zweefmolen. Het was prachtig weer en de dag zelf verliep als een zonnetje. Een samenvatting:

 

Vrijdag voor burendag werden door de initiatiefgroep ca. 2000 flyers in Sanderbout, Land van Gulick, Elsterweg en de rijksweg verspreid.

Zondag tussen 09:00 uur en 12:00 uur was het hard werken om alles om 12:00 uur gereed te hebben. Daarbij kwam ook nog eens de pech dat tijdens gebruik van een warmhoudplaat aan de computergestuurde zweefmolen deze beide toestellen begonnen te roken. Na het uit bedrijf nemen van de zweefmolen, warmhoudplaat, de sterkstroompaddenstoel en opnieuw verbinden van de overige apparaten met meerdere 230V aansluitingen van MFC en buren kon gelukkig de rest van het evenement zonder verstoringen door gaan. Een speciaal dankwoord aan de buren rondom de MFC en Wil Brouns die deze problemen tijdig kon oplossen en herstellen.

 

12:00 uur: Marktkramen en attracties klaar, stichting Childwatchers, de wensambulance en overige vrijwilligers aanwezig. Opening door Fanfare St. Barbara, maar door de vele problemen met de stroomvoorziening kon de organisatie helaas weinig aandacht schenken aan dit optreden. Ook wij betreuren dit. Het vroeg aanwezige publiek heeft gelukkig door dit optreden niets van het stressmoment rondom de stroomvoorziening mee gemaakt.

 

12:30 uur: De DJ, gesponsord door de MFC, nam de regie over en het werd al snel lekker druk rondom de marktkramen met gratis koffie, thee, cake, koekjes, tomatensoep, popcorn, suikerspin en een ranja-olifant. Er werd weer druk geschminkt, de stichting Childwatchers zorgde voor reclame en vertier voor jong en oud door rondritten met hun motoren en speciaal opgeroepen "trike" te organiseren. Stichting wensambulance gaf informatie over hun werk in de aanwezige ambulance, Arno Hochstenbach verkocht boeken of sprak met de vele mensen over zijn prachtige boek "Vruiger bie os thoes", de Marokkaanse dames schonken verse thee en bakten koekjes voor iedereen. De soep van José Ots en de saté van Olga Vinken waren een prachtige aanvulling van energie voor alle vrijwilligers die rondom de attracties aan het werk waren. De kinderen hadden naast veel gratis lekkernijen ook hun eigen hoekje met springkussen en trailer met binnenspeeltuin. Deze hoek bleek een groot succes!

 

13:30 uur: Majorettekorps de Koelköp gaf hun 1e optrede en kreeg hierbij de nodige waardering. De DJ zorgde vervolgens weer voor een zonnige sfeer op het pleintje bij de MFC.

 

14:00 uur: Start Talent in de Buurt met een optreden van Niels Sievers! Niels gaf aan dat zijn bekendheid ooit begon met een optreden op de lagere school en een kleine talentenjacht. Hij vond optreden leuk en speelde ook regelmatig in de stad als straatmuzikant. Dit was weer de aanleiding om zich in te schrijven bij andere talentenjachten en uiteindelijk te mogen optreden bij The Voice Kids. Niels zong 4 liedjes en speelde daarbij ook op zijn gitaar. De inwoners dansten en zongen goed mee. Daarom speelde Niels ook nog een zugabe! Als feedback kregen de inwoners van Sanderbout terug dat we een erg leuk publiek waren en dat maakt zijn optreden ook weer heel leuk! Nu was het tijd voor onze eigen talentjes. Ondanks alle moeite die was gedaan om via de scholen in Mijnzuid reclame te maken viel het aantal aanmeldingen erg tegen. 2 helden hadden zich aangemeld:

Bionda Charlier zong en danste een mooi lied. Dit werd natuurlijk gewaardeerd met een prachtig applaus en een envelopje. Milloy Stevens zong het André Hazes' lied "Hij leeft". Ook voor Milloy werd hard geklapt. De band Drinks Only nam de regie over en tot 18:00 uur werd er flink gedanst en gelachen. Burendag gaat daarmee de boeken in als zeer geslaagd en dit succes werd natuurlijk ook gevierd. Het terrein rondom het MFC werd schoner opgeleverd dan dat we het vonden.

 

Kijk voor de fotoreportage op de facebooksite van "Buren dag Sanderbout".

 

Een speciaal "dank je wel" aan onze sponsoren DSM Dyneema, Gemeente Sittard-Geleen, Oranjefonds, MFC Onger de 2 tores, Wegenbouw BLM, Van Wijnen (meer dan bouwen), transportfirma Wetron, matinee Kumpulan Mutiara, meewerkende verenigingen en onze vrijwilligers.

 

De initiatiefgroep Sanderbout steunt de activiteitencommissie van VV Sanderbout met 145 zakjes snoep voor de Halloweentocht op 2-12-2017. Veel griezelplezier.

Facebooksite: Buren dag Sanderbout, Facebooksite: Sanderbout Same is sjoonder. Aanmelding op deze sites via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Burendag 2017

 

De initiatiefgroep dankt de sponsoren en steunt de kookclub José Ots met nieuwe kookpannen.

 

De initiatiefgroep is bezig met de voorbereidingen van Burendag Sanderbout 2017 op zondagmiddag 24-9-2017. Het Thema dit jaar is “Talent in de buurt”. Iedereen die mee doet: Veel succes met de voorbereidingen. Burendag betekent een gezellig samenzijn met alle buren van Sanderbout. Om dit samenzijn te bevorderen wordt gezorgd voor gratis gezelligheid (DJ en orkest Drinks Only), wordt gratis koffie, thee en ranja geschonken, zijn er gratis marktkramen voor inwoners en verenigingen, gratis popcorn en suikerspin voor kinderen en zorgt Olga voor de lekkerste saté voor een redelijke prijs. Voor frisdrank of een lekker biertje kun je tegen betaling terecht bij Jeroen en Cindy van het MFC.

 

De scholen zijn als talentscouts benaderd en we hopen vele talentjes uit MijnZuid te begroeten. Niels Sievers (ons landelijk bekend talent uit Sittard) komt optreden en zodoende samen met onze eigen talentjes een succes van Talent in de buurt op Burendag 2017 te maken.

 

Naast de expo in het schip van de kerk, het 6 persoons orkest is gratis gebruik van een speeltrailer, een zweefmolen, een springkussen en andere attracties mogelijk. Laten we hopen op goed weer en vele bezoekers rondom en in het MFC. Valt het weer tegen dan worden de activiteiten verplaatst naar het schip van de MFC. Dus bij goed of slecht weer. Een bezoek aan burendag Sanderbout blijft aantrekkelijk!

 

Om e.e.a. mogelijk te maken wordt samengewerkt met scholen, verenigingen en groepen in MijnZuid/Sanderbout. Na vele jaren rondom café d’n Hook dit jaar een fijne samenwerking met het nieuwe MFC. Om dit mogelijk te maken worden externe sponsoren benaderd. Onze vaste sponsoren zijn de gemeente Sittard-Geleen en het Oranjefonds. Ook worden per jaar sponsoren benaderd die (in dat jaar) een speciale band met Sanderbout hebben. Dit jaar wederom de firma Wetron (dank je wel Lei Willems) die een vrachtwagentrailer beschikbaar stelt zodat het orkest “Drinks Only” en de DJ (gesponsord door het MFC) hoog en droog kunnen optreden. Ook zijn wederom de firma’s die in Sanderbout aan het werk zijn benaderd om de initiatiefgroep en daarmee de buurt te sponsoren. Dank aan de bouwfirma’s van Wijnen en BLM. Ook de zondagmiddag matinee Kumpulan Mutiara steunt burendag door een mooie financiële bijdrage en de verkoop van Saté.

 

Maar dit jaar heeft de initiatiefgroep een meevaller. Onder de noemer van “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” gaan we een gift ontvangen van DSM Dyneema Heerlen. Met deze eenmalige gift zal Burendag 2017 en 2018 extra glans krijgen en kon de initiatiefgroep de kookclub van José Ots na de verhuizing van café d’n Hook naar de MFC verblijden met nieuwe pannen. (De oude pannen gebruikt op gas bleken niet meer geschikt voor de nieuwe kookapparatuur in de MFC). José; veel plezier toegewenst met de pannen waarmee jij weer onze inwoners die wekelijks bij je komen eten verblijdt.

 

Een hartelijk “dank je wel” aan bovengenoemde sponsoren, samenwerkende verenigingen, groepen én vrijwilligers die het organiseren van Burendag Sanderbout mogelijk maken.

We hopen natuurlijk in de komende maand nog extra giften van sponsoren te ontvangen, in dat geval kunt U ons bereiken via onderstaand emailadres en wordt dit in de evaluatie bekend gemaakt.

Dank je wel en tot ziens op zondagmiddag 24-9-2017

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Copyright © 1963-2018 Stichting Wijkblad Sittard Tussen de Rails. All Rights Reserved.