Initiatiefgroep

Feestavond 100 jaar Sanderbout

 

Willen jullie een bijdrage leveren aan de expo Sanderbout, 100 jaar? Lever jullie foto's met verhaal in bij Karel van Mil of leden van de initiatiefgroep Sanderbout (evt. via info@Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of kom gewoon zelf je foto aan de waslijn hangen. . .

Vervoer senioren naar "Expo Sanderbout, 100 jaar": De initiatiefgroep wil op zondag 23 september senioren die slecht ter been zijn of (Jong) gehandicapten die geen eigen vervoer hebben helpen de expo te bezoeken. We willen daarbij liefst niemand vergeten maar hoe komen we er achter waar alle (ex-) inwoners van Sanderbout wonen? Jullie kunnen helpen;

 

* De initiatiefgroep bezoekt zorgtehuizen in de buurt en zal daar vragen of daar ex-inwoners uit Sanderbout of geïnteresseerden wonen.

* Kent U senioren uit Sanderbout die nog zelfstandig wonen? Geef ons de naam, adres (en evt. telefoonnummer) door, dan zal de initiatiefgroep contact opnemen. Indien mogelijk de naam en het nummer van de Omnibuspas want vervoer per Omnibus is gemakkelijk centraal te organiseren.

* Of. . . Kom zelf met uw ouders naar de Expo en maak er een gezellige middag van.

Naast het praatje tijdens de lopende EXPO is het op zondagmiddag 23- september een gezellige boel. Denk aan:

* Orkest

* Artiesten

* Linedansen

* Hapjes

* En voor de kinderen natuurlijk een springkussen en ranja met wat lekkers. . . .

U komt toch ook?

 

Zaterdagavond

 

De zaterdagavond wordt het hoogtepunt van ons jubileumweekend. Dé reünie voor alle (ex-)inwoners van Sanderbout. In het voormalige schip van de kerk wordt de bühne opgebouwd voor de 11-koppige feestband: "Knallermann" spektakel en feest gegarandeerd.

De feestband Knallermann zorgt -aansluitend op de thuiswedstrijd van Fortuna- vanaf 21:30 uur voor de meest foute mix van Engelse toppers, Deutsche Ballermann-knallers en Limburgse of Nederlandse kneuters (met een hoog meezing en -spring gehalte) voor dé feeststemming voor jong en oud.

Heb je naast dit geweld alvast zin in oktoberfeest of carnaval? Ook dat kán want Knallermann is "feest in het kwadraat", ze knallen het dak van onze voormalige kerk. Knallermann is nooit hetzelfde, Knallermann is "absurditeit op en top", Knallermann in Sanderbout moet je beleven.!

Kom met je vrienden of kom met je broer of oudere zus, neem al je familie mee of neem alle Sanderbout- en Fortunasupporters mee want kaartjes kopen is niet nodig. De entree is gratis.

Gelijktijdig kan in de MFC Onger de 2 tores de expo "Sanderbout, 100 jaar" bezocht worden. Daar kun je (in de pauze) in alle rust, met je vrienden lekker keuvelen over 100 jaar Sanderbout onder het genot van een lekker drankje. En lukt dat op de zaterdagavond niet omdat het té gezellig, dan kom je op zondagmiddag naar de expo.

De evenementenvergunning is gereed, de band en uw veiligheid en security is geregeld, nu de feeststemming nog! Jij komt toch ook?

Dit jubileumweekend (afsluiting project MijnZuid, "Sanderbout 100 jaar en Burendag) werd mogelijk gemaakt door o.a. een bijdrage van Projectteam MijnZuid en de inzet van vele vrijwilligers uit Sanderbout. Onze dank voor jullie bijdrage!

Zaterdagmiddag 22-9-2018 Spellenmiddag

 

St. Childwatchers verrast de kinderen van Sanderbout en MijnZuid met een Spellenparcours met start in de speeltuin Thienbunder. Kom met je fiets naar de speeltuin en laat je verrassen.

Vele spellen zijn gehuurd, je fiets wordt versierd en je rijdt met je vriendjes over een parcours waar overal wat gebeurt.

 

Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen en in de daarvoor bestemde dozen bij de MFC of de Jumbo Sanderbout in te leveren.

 

Jij komt toch?

 

Zie ook de website van de Childwatchers en Sanderbout Same is sjoonder

Nieuws Initiatiefgroep

 

In het weekend van 21 t/m 23 september vindt de slotmanifestatie project MijnZuid samen met de viering Sanderbout 100 jaar en Burendag 2018 plaats. Met dank aan projectteam Mijnzuid heeft de initiatiefgroep het vertrouwen gekregen dit feest mogelijk te maken. Onder het motto "Same is sjoonder" is de samenwerking met andere verenigingen en groepen in de wijk gestart en begint e.e.a. langzaam vorm te krijgen.

Programma op hoofdlijnen:

 

Vrijdag: formele afsluiting project MijnZuid en opening EXPO Sanderbout 100 jaar: Bewoners worden uitgenodigd de afsluiting van project Mijnzuid te vieren samen met projectteamleden, partners en betrokken vanuit provincie en . . . .

Als onderdeel van dit programma wordt ook de EXPO Sanderbout 100 jaar geopend. Hierover straks meer. Organisatie van deze middag onder leiding van leden uit het projectteam.

De zaterdagmiddag 22.09.2018 wordt voornamelijk ingevuld door de Stichting Childwatchers:

 

Van 13.00 uur tot 16.00 uur wordt een te gekke kindermiddag georganiseerd. Er zal een parcours met super leuke spellen worden uitgezet, waaraan je met je eigen fiets dient deel te nemen. Bij elke opdracht/spel zal een “beloning” uitgereikt worden. Deze middag is niet aan leeftijd gebonden, dus wil je hieraan deelnemen, dan kan dat door jezelf of via je ouders in te laten schrijven. De inschrijfformulieren hiervoor zullen ruim voor het weekend op een aantal plaatsen beschikbaar zijn, o.a. Jumbo, MFC, Scholen en zal geplaatst worden in het wijkblad “Tussen de rails”

Zaterdagavond wordt georganiseerd met medewerking van een werkgroep bestaande uit leden van VV Sanderbout, cv de Koelkop, Blauwe Elf, Roze Elf, SB046 (Team film Supersanderbout). Het doel is een feest te organiseren waarbij we het succes van project MijnZuid vieren en nieuwe verbindingen maken tussen oude en nieuwe inwoners, verenigingen, groeperingen uit onze vernieuwde wijk.

In de volgende uitgave van Sittard tussen de Rails hierover meer.

 

De zondagmiddag "Burendag 2018" wordt georganiseerd in samenwerking met Jose Ots en Helga Schűler. Naast de doorlopende EXPO Sanderbout 100 jaar wordt gezorgd voor ouderwetse gezelligheid met muziek, een hapje en een drankje. Senioren worden speciaal uitgenodigd, maar natuurlijk wordt de jeugd tot 100 jaar niet vergeten. De initiatiefgroep gaat actief de wijk in om iedereen hierbij te betrekken.

 

En dan het belangrijkste nieuwtje: De EXPO Sanderbout 100 jaar. De initiatiefnemers Karel van Mil en initiatiefgroep Sanderbout hebben de vorm van deze Expo besproken. Laagdrempeligheid en eenvoud gebaseerd op medewerking en ideeën van alle bewoners zal leiden tot het succes van deze EXPO en dit feestweekend.

Onze vraag aan U: Heeft u, (ex-)inwoner, lid van vereniging, kind van of bekende met, foto- en beeldmateriaal met een goed verhaal over de historie van Sanderbout en wilt u dit met ons delen?

Wilt u ons helpen deze EXPO mede in te richten? Neem persoonlijk contact met ons op of stuur een korte email met gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Met uw medewerking maken wij deze EXPO tot een succes.

Wij zetten onze schouders onder dit weekend, doet u mee? Tot ziens in Sanderbout, weekend 21-23 september 2018

We wensen iedereen een fijne vakantie toe.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws Initiatiefgroep

 

Samen collecteren

 

<p>In de 3e week van mei vindt er een collecte plaats voor het Oranjefonds. Het oranjefonds helpt ons met een bijdrage tijdens burendag en daarom hebben wij besloten ook het oranjefonds te helpen door in de buurt te collecteren. In feite collecteren we hiermee weer voor onze buurt..

Een leuke bijkomstigheid is dat onze verenigingen de helft van de opbrengst direct voor eigen gebruik mogen gebruiken. 2 groepen hebben zich aangemeld om te helpen. Eigen gebruik betekent in dit geval dus een eigen bijdrage in de clubkas van de Gekke Sjöppe en de

carnavalsvereniging..

Dus, houdt rekening met deze oranjefondscollecte en leg al wat muntstukken aan de kant. We wensen deze verenigingen een goede collecte toe. .

 

Samen feesten

De initiatiefgroep heeft van projectteam MijnZuid het vertrouwen gekregen om het eindfeest MijnZuid te organiseren. Inmiddels hebben 2 vergaderingen met het projectteam plaatsgevonden en hebben al 2 vergaderingen met een brede groep initiatiefnemers van verenigingen plaatsgevonden..

We zijn dus gezamenlijk op weg om een feestweekend te organiseren in het weekend van vrijdag 21 september tot zondag 23 september..

Wat wordt gevierd?.

1) De afsluiting van project MijnZuid.

2) 100 jarig bestaan Sanderbout.

3) Burendag 2018.

 

Het plan is dat we op vrijdagmiddag de succesvolle en formele afsluiting van project MijnZuid gaan vieren, gevolgd door een feestavond. Op zaterdagmiddag gaan we feestelijk door de wijk en verbinden we Ophoven, Land van Gulick, de Achtbunder, Sanderbout en 100 jarig Kleindorp. We sluiten de zaterdag af met een feest in het schip van de MFC. Op zondagmiddag vieren we tradioneel Burendag in aangepaste vorm. Dus het wordt feest in Sanderbout en MijnZuid, zet deze data alvast in jullie agenda.

 

Same is sjoonder.

Initiatiefgroep @sanderbout.nl

 Copyright © 1963-2019 Stichting Wijkblad Sittard Tussen de Rails. All Rights Reserved.