Terugblik burendag

 

Samen (werken en feesten) is Sjooner’

 

Met de inzet van vele vrijwilligers en de nodige middelen, denk daarbij aan financiële bijdragen van Oranjefonds, gemeente Sittard-Geleen, Zo-wonen, Fonds Sociale Instellingen, Camelot leegstandbeheer , firma HP Demorec, firma Laudy, firma van Wijnen. En het houdt niet op; Jumbo leverde de goedkoopste boodschappen, Lei Willems leverde de gratis trailer van de firma Wetron, de Tentenboer gaf een mooie korting op de factuur, Assurantiekantoor Grooten-Wagemans (Holtum) leverde de verzekering met korting én een mooi sponsorbedrag. Café d’n Hook had een mooie buitentap en leverde samen met de firma van Wijnen de benodigde elektriciteit. Daarnaast sponsorde onze eigen Olga gratis saté voor iedereen die optrad en vrijwilligers.

Allen bedankt! (Formido, onze vaste sponsor hebben we dit jaar bewust eens niet lastig gevallen, maar Formido blijft onze partner in samenwerking).

Het begon vanaf 09:00 uur met geweldig goed weer en vele vrijwilligers die er “zin in” hadden.

 

Ook de aanwezigheid van Stichting Childwatchers gaf ons evenement een extra boost. Gratis meerijden op een trike of motorfiets en vooral de goede organisatie en goede zin van alle Childwatchers gaf extra plezier. Echt een fijne samenwerking! Onder andere de brandweer, het Repaircafé, de Marokkaanse vrouwen met een kraam vol gebakken koekjes en muntthee waren er weer bij. Dit is ‘Samen is Sjooner”. DJ Mario verzorgde geluid, muziek en samen met Olga de presentatie van verschillende dansgroepen binnen het thema ‘Streetdance’.

Onze eigen Fanfare St. Barbara trok door de wijk en gaf een serenade. Dit gaf direct een gezellig warme sfeer en drukte. Na de opening door wethouder Ruud Guyt, met een toespraak en de druk op de knop voor de eerste rit op de carrousel, begonnen prachtige optredens uit onze eigen wijk: de Between the Rail Dansers gaven diverse demo’s linedancing en de kids van Majorettekorps de Koelköp maakten met hun ingestudeerde acts goede reclame voor hun dansvereniging. Daarnaast zorgden gastoptredens van de Urban Dance Factory, dansvereniging Swentibold en Hula Halau voor veel vermaak. Bedankt voor jullie aanwezigheid.

 

Vanaf 15:00 uur zorgden de Martellies voor aanhoudende gezelligheid tot 18:00 uur en sponsorde café d’n Hook nog een artiest. Het thema Streetdance werd zodoende extra kracht bij gezet. ‘samen dansen is sjoonder en gezelliger”. Burendag Sanderbout 2016 gaat zo de herinnering in als een zeer geslaagd en druk bezocht evenement. Ook achteraf gelukkig veel positieve reacties uit de wijk. We hoorden echter ook enkele aandachtspunten en vragen;

  • - Eerdere berichtgeving parkeerproblematiek voorkomt stress in de ochtend. - Te hard geluid. (Bleek achteraf voor sommige mensen een reden om eerder naar huis te gaan)
  • - Samenwerking met burendag Achtbunder?

De initiatiefgroep wil graag alle leerpunten (incl. alle kleine evaluatiepuntjes) oppakken. Bij deze ook een uitnodiging aan een ieder in MijnZuid, mede vorm te geven aan de organisatie van burendag 2017 met mogelijk thema “Samen is nóg sjooner”

De initiatiefgroep, in samenwerking met bestuur MFC en stichting Childwatchers dankt alle verenigingen en vrijwilligers voor hun medewerking én we hopen tot volgend jaar!

 Copyright © 1963-2020 Stichting Wijkblad Sittard Tussen de Rails. All Rights Reserved.