Uniek concert in MFC

 

In het kader van “ Sittard 775 jaar stad” organiseren vier koren uit de gemeente Sittard-Geleen op zaterdagavond 6 oktober 2018 een uniek concert in het MFC Sanderbout. De deelnemende zanggroepen zijn Sound70, Synoidos, Vocal Sollýs, en Kwimba Zabula. Dankzij het veelzijdige repertoire dat wordt aangeboden, zal dit gegarandeerd een prachtige avond worden: een must voor wie van koormuziek houdt.

 

Sound70 uit de wijk Overhoven-Sittard bestaat uit 25-30 leden en een combo ( toetsenist, drummer, gitarist en een dwarsfluitiste). Het veelzijdige repertoire is samengesteld uit Top40-nummers, musicalhits, love-songs, gospels en dialectliedjes. Het koor staat sinds april 2008 onder leiding van dirigent Jo Smeets, die vakkundig zorg draagt voor de verfrissende eigen arrangementen.

 

Synoidos heeft ongeveer 60 leden. Het repertoire varieert van gedragen ballades tot vlotte ritmische muziek, van klassiek tot pop. Sinds 2004 staat Synoidos onder de inspirerende leiding van dirigente Nadia Loenders.

 

Vocal Sollýs is een jong enthousiast koor uit Geleen-Lindenheuvel, dat ontstaan is in oktober 2010. Wat bindt is de liefde voor zang en het gemeenschappelijke verleden van kinderkoor “De Zonnestraaltjes”, waar de meeste dames oud-leden van zijn. Het repertoire is heel divers, het bestaat uit voor koor gearrangeerde popsongs, stukken uit musical/film maar ook bijvoorbeeld nummers van Enya, Riverdance en Afrikaanse liederen.

 

Kwimba Zabula, het enige Afrikakoor in Limburg, heeft een uniek eigen repertoire dat bestaat uit enkel (Zuid-) Afrikaanse liederen die in de traditionele taal a capella worden gezongen. Het karakter van deze liederen bestaat uit een boeiend samenspel van vraag en antwoord, dat vierstemmig wordt vertolkt. . Het koor staat onder leiding van dirigent Bobby Gouveia.

 

Vier geheel verschillende koren, met elkaar verenigd in de liefde voor koorzang, willen samen met u het Sittards jublileum vieren in een uitbundige en harmonieuze sfeer! Als u dit unieke concert wilt beleven, dan kan dat. U bent van harte welkom. Het concert begint om 20.00 uur. Locatie: MFC Onger de 2 Tores, Bremstraat 7, 6134 TZ Sittard. Kaarten zijn te bestellen door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw naam, aantal kaarten en door tegelijk €7.50 per kaartje over te maken op rekeningnummer: NL44INGB0008571991. ( kaartje is inclusief één consumptie) Kaartjes kopen aan de kassa op de dag zelf is ook mogelijk vanaf 19.00 uur. Hopelijk tot dan, we kijken naar u uit.

 Copyright © 1963-2020 Stichting Wijkblad Sittard Tussen de Rails. All Rights Reserved.