Actueel

Volkstuinen

 

Een volkstuin, misschien iets voor jou?

 

Werk je graag in de buitenlucht ? Even buiten de dagelijkse sleur tot rust komen ! Heb je wekelijks voldoende tijd over ? Leef je gezond en wil je weten en proeven wat je eet ? Dan is een VOLKSTUIN iets wat bij je past!

Je eigen biologische groenten en kruiden kweken; bloemen mag natuurlijk ook

 

De VOLKSTUINVERENIGING SITTARD heeft bij jou in de buurt op het complex Slachthuis percelen van 50 en 100 m² vrij. Het complex is gelegen in het verlengde van de Eggelspoelderweg, achter bowling Stardust en langs de spoorlijn Sittard-Heerlen. Een volkstuin vergt wel geregeld aandacht; onkruid groeit immers aanzienlijk sneller dan bijvoorbeeld aardappelen of kool.

 

De contributie bedraag € 8,50 en de huur van een perceel van 100 m² bedraag € 8,00 per jaar. Eenmalig dient een borgsom van € 25,00 betaald te worden.

Voor meer informatie verwijs ik gaarne naar onze website www.volkstuinverenigingsittard.nl

 

Voor informatie kun je ook contact opnemen met de complexbeheerder Jean Schrijen, Veestraat 109, 6134 VG Sittard. Telefoonnummer 046 - 45 256 22

Kerstversiering

 

Oproep

 

Zijn er mensen die hun kunstkerstboom en/of verlichting wegdoen? U kunt deze afgeven bij het.MFC ten behoeve van de Stichting Kerstmarkt. Deze willen we gebruiken voor de kerstmarkt in 2018.

Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer: 06 – 29 15 96 00.

 

Alvast bedankt namens de Stichting Kerstmarkt.

 

Appelsiene sjmiete

 

Zoals ieder jaar zal er op carnavals dinsdag op 13 februari weer het apellesiene sjmiete plaatsvinden. Het begint weer om 14.11 n zal weer zijn in de Veestraat. Verder is er na afloop hiervan een kinderbal in Deb"s Corner. Er zal dan de mooist verklede ook een prijs worden uitgereikt Dit omdat het het teinde jaar is dat het appellesiene sjmiete plaatsvindt.

 

Organisatie Appellesiene sjmiete

Proficiat

 

Emmylou Beekman van ParaMedisch Centrum Zuid is gekozen tot Nederlands Fysiotherapeute van het Jaar. Zij verdient die titel vooral vanwege het feit dat ze niet alleen fysiotherapie verzorgt, maar daarnaast ook onderzoek doet en lesgeeft aan andere fysiotherapeuten.

Longaandoening

 

De eretitel is in het leven geroepen door het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapeuten (KNGF). Emmylou is gespecialiseerd in het werken met patiënten met een longaandoening. Zij heeft een speciaal behandelprogramma samengesteld, dat moet leiden tot minder ziekenhuisopnames. "Fysiotherapie lijkt helemaal los te staan van een longaandoening. Maar mensen met COPD hebben er baat bij als ze veel bewegen", zegt Beekman.

 

Daarnaast is ze docent bij de Zuyd Hogeschool in Heerlen en onderzoeker bij Universiteit Maastricht. De combinatie van fysiotherapeut, onderzoeker en docent komt niet vaak voor. Zij is gekozen uit ruim tweeduizend collega's.

Kerstmarkt Thienbunder

 

Op 16 december a.s. vindt in de Speeltuin Thien Bunder een kerstmarkt plaats.

 

Op deze kerstmarkt worden spulletjes verkocht waarvan de opbrengst ten gunste komt van de speeltuin.

 

Tussen 18.00 en 21.00 uur bent u van harte welkom.

Kerstmarkt in Sanderbout

 

 Zondag 10 December 2017 is er een kerstmarkt in het MFC Sanderbout, Onger de 2 tores, Bremstraat 7, 6134 TZ Sittard (voormalige kerk).

 

Op zondag 10 december 2017 organiseert de Sanderboutse Ouderen Sociëteit in samenwerking met het MFC Sanderbout weer een gezellige kerstmarkt in Het schip van de voormalige kerk. We proberen de bezoekers in kerstsfeer te brengen met gezellige kraampjes. Diverse kerstartikelen en cadeauartikelen zijn er te koop.

 

Ook kunt u zelf nog een tafel huren om uw kerstartikelen/cadeauartikelen te verkopen. Een tafel huren kost slechts € 5,00 per tafel. Reserveer tijdig u tafel bij José of Jeroen.

Wilt u ook genieten van een gezellige kerstmarkt met muziek, dan nodigen wij u vriendelijk uit om 10 december 2017 naar het MFC Sanderbout te komen.

 

De deuren gaan open om 11.00 uur en de markt zal duren tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met José Ots, tel: 06-29159600 of Jeroen, MFC 06 – 83 16 10 21.

Hopelijk mogen wij u op deze kerstmarkt begroeten.

 

Sanderboutse Ouderen Sociëteit en het MFC Sanderbout

Inbraken

 

Grotere inbraakkans tijdens de donkere dagen

 

Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. U loopt dan een verhoogd risico om slachtoffer te worden van een woninginbraak. Onderstaand 10 inbraak preventietips voor de donkere dagen.

 

  1. Sluit uw woning ALTIJD goed af. Ook als u maar even weg bent Boven staat er nog een raam open, maar u neemt niet de tijd om deze even af te sluiten, want “u bent toch maar even weg”. Juist hiervan maken inbrekers gebruik.
  2. Trek uw voordeur niet alleen dicht. Draai hem op slot met uw sleutel Vaak trekt u snel de voordeur achter u dicht als u weggaat. De deur vergrendelt dan automatisch, maar dit betekent niet dat hij op slot zit. Een inbreker kan een stukje plastic tussen de deur en het kozijn drukken en uw deur is binnen 5 seconden open.
  3. Zorg voor voldoende binnen- en buitenverlichting verlichting In de herfst en de winter is het vaak al vroeg donker. Laat daarom een lampje branden als u weg gaat. Maak eventueel gebruik van tijdschakelaars. Zo laat u een bewoonde indruk achter in uw woning. Ook kunt u gebruik maken van bewegingsmelders voor de verlichting.
  4. Haal uw sleutels ’s avonds uit het slot Haal uw sleutels, na het afsluiten van de deur, ’s avonds uit de deur. Wanneer u ze in het slot laat hangen kan een inbreker eenvoudig inbreken door een gaatje te boren onder het slot, en vervolgens uw sleutel om te draaien met een ijzerdraad. Leg uw sleutels op een vaste plek waar uw medebewoners of gezin ze snel en gemakkelijk kan vinden.
  5. Wees niet behulpzaam bij het opklimmen Haal losliggende ladders en vuilnisbakken weg en leg ze vast op een plek waar ze niet gebruikt kunnen worden om op te klimmen naar een plat dak of raam op de eerste verdieping.
  6. Verstop geen sleutels buiten op “geheime plekken” Sleutels onder deurmatten of bloempotten zijn niet verstopt. Dit zijn plekken waar inbrekers als eerste kijken of er sleutels verstopt liggen.
  7. Gebruik Whats-app om inbraken te voorkomen WhatsApp wordt in steeds meer gemeenten gebruikt om inbraken te voorkomen. Maak samen met een aantal buren uit uw omgeving een WhatsApp groep aan waarin u elkaar informeert over eventuele verdachte personen, voertuigen of situaties. Zo heeft u als het ware een digitale buurtwacht. Vertrouwt u het niet? Meld dit dan ook bij de Politie.
  8. Berg uw autosleutels goed op Een inbraak in uw woning is al vervelend genoeg, maar inbrekers vervoeren de buit graag met uw auto. Berg uw autosleutels daarom goed op.
  9. Gaat de bel? Kijk wie er voor de deur staat Doe nooit zo maar de deur open. Kijk eerst door het glas wie er voor de deur staat. Indien u geen of mat glas in uw deur heeft, maak dan gebruik van een deurspion. Kent u degene voor de deur niet? Maak dan ook gebruik van een kierstandhouder.
  10. Zorg voor stevig inbraakwerend hang- en sluitwerk Woningen die voorzien zijn van inbraakwerend hang- en sluitwerk hebben een aanzienlijk lagere kans op een geslaagde inbraak.

Voor uitgebreide preventietips zie www.politie.nl

Meldpunt drugsoverlast

 

 Ziet u mensen op straat openlijk handelen in drugs? Of heeft u andere signalen of overlast die te maken hebben met drugs? Meld dit bij het Drugsmeldpunt Westelijke Mijnstreek.

 

Dit kan ook anoniem. Melden kan via telefoonnummer 046-477 8510 of via www.sittard-geleen.nl/drugs .

 

Het Drugsmeldpunt is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar.

 

Als u buiten kantooruren belt, dan hoort u eerst dat de gemeente gesloten is. Als u vervolgens aan de lijn blijft wordt u doorverbonden met het Drugsmeldpunt.

Welkom in Sanderbout

 

Welkom op de website www.sanderbout.nl, de website van en voor de wijk Sanderbout-Sittard verzorgd door de Stichting Wijkblad Sittard Tussen de Rails.

Op deze website voor inwoners, oud-inwoners en overige geïnteresseerden vindt u informatie over Sanderbout en haar historie, verenigingen, organisaties, bedrijven en winkels. Actuele informatie, zoals ook opgenomen in het wijkblad vindt u in de linker kolom onder "laatste nieuws". Maar natuurlijk kunt u via de menu's ook eenvoudig informatie vinden over alle Sanderboutse verenigingen, organisaties en activiteiten.

In memoriam Peter Boudewijn

Deze week ontvingen wij het bericht van overlijden van Peter Boudewijn, in de jaren zeventig korte tijd lid van de redactie van het wijkblad. Daarnaast schreef hij in de loop van de diverse keren in dit blad over de geschiedenis van onze wijk, Sanderbout.

Dank voor dit alles aan Peter en veel sterkte voor zijn familie bij het verwerken van dit verlies.

De redactie

 

In memoriam Martin Masset

 

Onlangs ontvingen wij het bericht dat Martin Masset is overleden. Van 1971 t’/m 1987 maakte hij deel uit van de redactie van Sittard Tussen de Rails.

Gedurende deze tijd was hij niet alleen hoofdredacteur, maar schreef hij ook regelmatig stukjes voor ons wijkblad. Onder meer onder de titel “Zoals ik het bekijk”, waarin hij op zijn eigen humoristische wijze zijn kijk op de gebeurtenissen in Sanderbout en  Sittard gaf.

Martin, bedankt voor alles wat je voor de gemeenschap Sanderbout en het wijkblad hebt gedaan. Voor de familie: veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

De redactie

In memotiam Theu Gerrits

Onlangs ontvingen wij het bericht van het overlijden van oud-redactielid van Sittard Tussen de Rails, de heer Theu Gerrits.

Van 1963 tot 1976 maakte hij deel uit van de redactie van het wijkblad.

Theu, bedankt voor alles wat je voor het wijkblad hebt gedaan.

Bij deze wensen wij zijn vrouw en familie veel sterkte toe.

De redactie.

In memoriam Bert Kruydenberg

 

Maart 2006. Uiteraard willen ook wij even stilstaan bij het onverwacht overlijden van pastoor Kruydenberg. Ruim 25 jaar maakte hij deel uit van de redactie van "Sittard Tussen de Rails". Toen hij pastoor werd in onze parochie werd hij gevraagd om lid te worden van de redactie. Gewoon, omdat het toen gebruik was dat de pastoor of kapelaan deel uitmaakte van de redactie.

Gedurende die vele jaren is er veel veranderd. De wereld veranderde sterk en onze wijk dus ook. De positie van de kerk veranderde mee en het kerkbezoek en de betrokkenheid bij de parochie daalde geleidelijk. Pastoor Kruydenberg had het daar vaak moeilijk mee. Maar hij liet dat niet merken in zijn handelen. Altijd stond hij klaar om mensen te helpen, vaak zonder dat anderen daarvan wisten. Maar dat wilde hij ook niet. Hij beoordeelde of veroordeelde niemand om wie hij of zij was of wat hij of zij deed. Menselijkheid stond altijd centraal in zijn denken en handelen.

Vanuit deze gedacht zullen wij hem blijven herinneren. Dankbaar voor alles wat hij voor onze wijk en parochiegemeenschap heeft gedaan. Moge hij rusten in vrede.

In memoriam Herman Penris

 

Augustus 2005. Onlangs ontvingen wij het bericht van het overlijden van Herman Penris. Herman was van 1981 tot en met 1990 penningmeester van Sittard Tussen de Rails. Wij wensen zijn familie veel sterke toe bij het verwerken van het verlies van Herman.

In memoriam Joep Geelen

 

Op 8 maart 2005 ontvingen wij geheel onverwacht het bericht van het overlijden van Joep Geelen. Van januari 1973 tot en met september 1998 maakt Joep deel uit van de redactie van Sittard Tussen de Rails. In deze periode van meer dan 25 jaar vervulde hij lange tijd de functie van secretaris van ons wijkblad. Deze taak voerde hij op een haast perfecte manier en met volle inzet uit.

Joep was iemand die nooit op de voorgrond stond, maar een stille en harde werker die altijd klaar stond om anderen te helpen. In de redactie was hij een goed luisterend medebestuurslid dat altijd alles op een rijtje zette en dan met een weloverwogen mening naar voren kwam. Een aimabele man en een rustgevend element op momenten dat er moeilijke besluiten genomen moesten worden of wanneer moeilijke gesprekken plaatsvonden. Op hem kon je altijd rekenen. Op hem kon je bouwen.

Ondanks dat hij hard werkte in zijn éénmansbedrijf, waar hij vaak veel meer dan de gebruikelijke uren werkte omdat "het werk klaar moest", was Joep in onze wijk op meer plaatsen actief. Zo was hij vele jaren lid van het zangkoor en verrichte hij veel werk voor het kinderkoor de Sanderboutertjes, waarvan zijn vrouw en dochter vele jaren dirigent waren.

Na beëindiging van zijn zaak heeft Joep nog 14 jaren samen met zijn gezin en kleinkinderen kunnen genieten van het leven. Een periode waarin hij veel dingen heeft kunnen doen waarvoor hij eerder geen tijd had. Maar dat leven hield op een kille dag in maart 2005 opeens, zonder enige waarschuwing geheel onverwacht op ….

Wij wensen Leni, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van het afscheid van Joep. Joep, hartstikke bedankt wat je voor ons wijkblad en voor Sanderbout hebt gedaan. Je was een collega die we nooit zullen vergeten.

 Copyright © 1963-2018 Stichting Wijkblad Sittard Tussen de Rails. All Rights Reserved.